DIJOUS DE BERENAR

Des de 1997 fins avui en dia, en l´escola de Sant Pere Apòstol s´ha celebrat el Dijous de Berenar. Aquesta tradició la va introduir la mestra Loli Calomarde fa ja 14 anys.

L'origen d´aquest esdeveniment el trobem en el seu poble natal, Sagunt, on els dijous entre Sant Antoni i el Dimecres de Cendra els saguntins anaven al castell de Sagunt a berenar.

El desig del col·legi Sant Pere per ajudar a la gent necessitada va fer que pensàrem en aquesta festa però amb un altre objectiu: vendre entrepans que preparem amb les nostres mans i donar els beneficis a associacions de caracter humanitari interessants, com és el cas de la Parroquia Isiro en el Congo (África), que ja ha acabat el projecte de la construcció de la carretera i ara estem col·laborant la construcció de un col·legi. Aquest projecte va ser dirigit per la Parròquia i pel director del col·legi San Pere Apóstol, Tomàs que és on van dirigits els beneficis d'enguany, uns 675 euros aproximadament.

Hem parlat amb las mares que ajuden a que es puja realitzar aquesta tasca i ens han dit lo següent ho fem per voluntad i ens sentim molt realitzades colaborant.Tots el dijous després de ajudar en aquesta tasca ens anem juntes a beure cafe i menjem dolços que preparem entre nosaltres.
A més d’questos testimonis que les mares ens declaren, hem sigut testimoni de la conya que es porten entre elles i ho simpàtiques que són.


Tamaño original Tamaño original