Tema de la falla 2010:

La biodiversitat

Nacions Unides ha declarat el 2010 com any Internacional de la Diversitat Biolgica en una campanya llançada fa uns dies en Montreal per a la sensibilització de la protecció de la biodiversitat.

La campanya preten "celebrar la diversitat de la vida en la Terra y convatir la perdua de biodiversidad en el món". El lema de la campanya diu "La biodiversidad es la vida.La biodiversidad es nostra vida".

El ministre de medi ambient, Jim Prentice, va comentar que "la biodiversitat es una preocupació planetaria que necesita de accions a escala local".

El any 2010 serà un any de movilització internacional en relació a este desafio global, que ens permitirà anar més allà en nostres accions.Tres de les principals causes de perdua de la biodiversitat son la destertificació, destrucció de les hàbites naturals i la fragmentació dels mateixs (amb carreteres per exemple) que provoquen que algunes especies queden aislades.


LEMA: "LA BIODIVERSITAT ES VIDA. LA BIODIVERSITAT ES LA NOSTRA VIDA"

COS CENTRAL: Un gran arbre repesenta "la vida". De les arrels i de les branques brolla la "diversitat biologica" animalets de terra, d'aigua i d' aire, planetes..., se'ns representen com una riquesa que cal mantenir i respetar.

ESCENES:

  ZONA TEMPERADA

 1. Primer de primaria: Insectes
 2. Segon de primaria: Boscos/Plantes
 3. És la zona temperada més dolça per a viure, suau, verda i calmada que convida a somiar i a riure. En aquesta zona vivim, i els amples camps i muntanyes amb molts animals compartim perquè són de tots, no t'enganyes. Que NO HEM DE CONTAMINAR per tothom és ben sabut. Els recursos cal guardar i deixar-ho tot net, res brut.

  ZONA CÀLIDA

 4. Tercer de primaria: Aus
 5. Quart de primaria: Reptils
 6. En la ZONA EQUATORIAL tot és bonic, tot és verd; i al costat la TROPICAL i el gran DESERT tot molt sec. El goril.la, la serp, l'elefant, jirafes, formigues, camells, animalets: un encant i molts cridaners ocells. És un lloc amenaçat que tots hem de respectar; ric en biodiversitat que cal voler i estimar.

  ZONA FREDA

 7. Cinqué de primaria: Peixos
 8. Sisé de primaria: Mamifers
 9. És el regne del pingüí, de la balena i l’ós blanc; del peix saborós i fi i d'un gegantí cranc. Per la seua situació és el lloc on fa més fred. Cases de gel a muntó podem veure en eixe indret. És la contaminació de l'atmosfera un problema. Causa una gran commoció i ens preocupa a tots el tema.